Tökéletes reggeli: Almás zabmuffin

ápr. 18 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Almás zabmuffin

Hozzávalók:

– 200g zabliszt/ darált zabpehely
– 2db nagy alma kimagozva
– 4 tojás
– 100g olvasztott kókuszzsír/vaj
– 1/2 cs sütőpor
– édesítő ízlés szerint
– tej/ natúr joghurt/ tejföl ( amennyit felvesz, kb 1dl)
– 1-2 ek natúr kakaópor
TIPP: felturbózható még étcsokival, mazsolával, fahéjjal, rumaromával, dióval, banánnal 🙂
Kakaó-érzékenyeknek a kakaópor természetesen elhagyható.

 

Elkészítés:

Nagyon egyszerűen az összes hozzávalót beleöntjük egy tálba, az almákat kb.1cm-es kockákra feldaraboljuk, szintén hozzákeverjük. Annyi tejet/ natúr joghurtot/ tejfölt adunk hozzá, amíg egy enyhén ragacsos állagot el nem érünk.
Szilikonos muffinformákba evőkanállal kiadagoljuk, majd 15 percig kb. 180-200 fokon megsütjük.

TIPP: ha nem külön álló szilikonos formáid vannak, érdemes megvárni, amíg kihűl, ugyanis melegen beleragad, elszakad a muffin kiszedéskor!

 

Szerző:
Nagy-Kumich Nikolett
Fit életmód blogger, hobbi-szakács, hobbi-crossfittes

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: