Ilyen apró módosításokkal más eredményeket érhetsz el

okt. 13 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Bizony, apróbb módosításokkal más eredményeket érhetsz el; egy kéztartás, lábtartás sokat jelenthet 1-1 gyakorlatnál, hiszen ha változtatsz valamit, más izomcsoportot is belevonhatsz még jobban a gyakorlatba. Bemutatunk 6 gyakorlatot, ahol apróbb módosításokkal tudatosan meg tudod változtatni, hogy melyik célterületet vond be jobban az edzésbe. Lássuk

 

Ilyen apró módosításokkal más eredményeket érhetsz el

Számos gyakorlatnak megvan az a nagyszerű sajátossága, hogy a végrehajtását kissé megváltoztatva jobban tudjuk dolgoztatni valamelyik izomcsoportot.
Ez 2 dolog miatt is hasznos lesz: egyfelől magát a célterületet hatékonyabban tudod edzeni – másfelől pedig olyan izomcsoportok kevésbé fognak beleszólni a munkába, aminek mondjuk meglátásod szerint inkább a pihenőbb szekcióban lenne a helye.

 

6. Húzódzkodás: hát vagy bicepsz?

Még a helyesen kivitelezett széles fogású változat inkább a hátizmokat terheli, addig a szűk fogással végzett húzódzkodás remek bicepszfejlesztő gyakorlat lesz! végezd rendszeresen és garantáltan több centit hozhat a karodra, mint a koncentrált karhajlítások együttvéve!

 

5. Tolódzkodás: mell vagy tricepsz?

A tolódzkodást sokan mellgyakorlatként is számon tartják, viszont most mutatok egy-két apró trükköt, mellyel máris egy kitűnő tricepszet erősítő mozdulattá teheted a feladatot. Ha jobban előre dőlünk a gyakorlatvégzés közben akkor inkább a mellizom dolgozik, ha inkább a törzs egyenes, akkor jobban a karfeszítők.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: