Az L-karnitin 11 kedvező mellékhatása

dec. 05 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Az L-karnitin a testünkben szintetizálódik a lizin és a metionin aminosavakból. Akár zsírégetés, akár izomépítés a cél, az L-karnitin megsokszorozza a siker esélyét. A következőkben megtudhatod, hogy miként is működik az L-karnitin a szervezetedben.

Az L-karnitin legfontosabb előnyei

11. Segíti a fogyást

Ha le szeretnél faragni a zsírrétegből, pontosan erre az aminosavra van szükséged. Az L-karnitin felelős az olyan zsírsavak szállításáért, mint mondjuk a trigliceridek. Ezeket eljuttatja a mitokondriumokba, ahol oxidáció során energia szabadul fel. A kutatásokat végzők azt is kimutatták, hogy az L-karnitin csökkenti a fáradtságot és az étvágyat. Tehát nagyon hasznos akkor is, ha éppen fogyókúrázol. Megakadályozza a zsírok lerakódását és emellett még az aerob teljesítményed is javul, így több kalóriát égetsz el.

10. Támogatja az izomépítést

Az L-karnitin az izomtömeg-növelés egyik remek eszköze. A szervezetbe való bevitele növeli az erőt, ezáltal nehezebb súlyokkal is edzhetsz és nagyobb izmokra tehetsz szert.

 

9. Jó hatással van a 2-es típusú cukorbetegekre

A 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőkre is jó hatással lehet az L-karnitin pótlása. A szedése segít a glükóz-oxidáció növelésénél, a glükóz tárolásánál és a glükóz felvételénél is.

 

8. Csonterősítő

Az elöregedő csontok nagy problémát jelentenek az idősebbek körében, továbbá a változókorba lépő nők körében is. Nagyobb a törések esélye és a csontok különböző megbetegedéseinek a kockázata, mint a csontritkulás, ízületi gyulladások és egyebek. Az L-karnitin viszont képes lelassítani a csonttömeg-csökkenés folyamatát és erősíti a csontok mikroszerkezetét.

 

Még nincs vége! LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: