Azt hiszed, fitten eszel?? Pedig lehet, hogy NEM!

aug. 17 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Egy brit fitnesz blogger, Lucy Mountain látványosan összehasonlította az egészségesnek és az egészségtelennek tartott ételek kalóriatartalmát, ami eléggé felnyitja az ember szemét és átértékeli a táplálkozását. Van, hogy ugyanannyi kalória egy adag egészséges étel és egy ugyanakkora adag bolti mű cukorka. Ennek ellenére mégis megéri mérlegelni, hogy melyiket választod. De ez még nem minden…

 

Azt hiszed, fitten eszel?? Pedig lehet, hogy NEM!

Lucy Mountain feltett az Instagramjára jópár látványos fotót fitt és kevésbé fitt rágcsálnivalókról, különféle ételekről, úgy, hogy feltüntette, melyikben mennyi kalória van.

A meglepő összehasonlítás célja az emberek szemléletformálása!

Lucy azért csinálja ezt, hogy megmutassa, hogy nem kell mindenről lemondanod, ehetsz bármit, csak ésszel, illetve az egészséges dolgokkal is könnyen túl tudod tolni magad a napi kalóriabevitel tekintetében.

Lássuk:

10. Egy diétás jégkrém és egy Magnum. Jobb választás lehet a Solero, de ha a kalória beviteledet ehhez méred, akkor a Magnumot is választhatod egy csaló napon. 

 

9. Mandula a bal kézben, zselés cukor a jobb kézben, teljesen egyező kalóriatartalommal. A tápértéke gondolom egyértelmű, hogy melyiknek magasabb vagy melyiknek van egyáltalán 😀 (segítek: a mandulának) Ettől függetlenül  nyugodtan választhatod a cukrot, ha az étrended teljesen rendben van. Néha kell egy kis csalás és ez teljes mértékig belefér.

 

 

8. Bolti chips és bio zöldségchips

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: