Baconbe tekert, gesztenyével töltött pulykarolád áfonyamártással

dec. 06 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Szuper receptet hoztunk, igazi ünnepi finomság, amit érdemes kipróbálnia annak, akinek már van egy kis tapasztalata a konyhában 😀 Lássunk egy igazi pulykás receptet:

 

Egy igazi karácsonyi fogás!

Coffeinmentes.blogspot.hu: Két dolog az, amiért igazán lelkesedni tudok egy ünnepi ételnél: ha valamennyire előre elkészíthető, így nem kell decmber 24.-én reggeltől gyertyagyújtásig a konyhában lennem, illetve ha nem kell a szomszédokat is áthívnom, hogy biztosan elfogyjon a csak frissen finom vacsora.

Ez a recept elsősorban azoknak szól, akik vagy nem engedhetik meg maguknak, hogy Karácsonykor megsüssenek egy egész pulykát, vagy egyszerűen meg sem tudnának enni egy egész nagy madarat. (három: nem elég nagy a sütőjük 🙂

Szóval a recept egyszerű, mégis ünnepi. Kis odafigyeléssel nagy dolog születhet belőle.

Ne sajnáljuk az időt a baconháló elkészítésére, mert ettől lesz mutatós, illetve ne spóroljunk a vörösáfony-szósz elkészítésével sem, mert az egyszerűen kötelező mellé!

Köretnek választhatunk krumplipürét, sült krumplit vagy párolt rizst.

Megjegyzések:

a leírt mennyiség kb 4 közepes étvágyú embernek elég. Ha nem adunk előtte előételt, vagy valaki a normálnál többet eszik, érdemes megnövelni a menniséget úgy, hogy a baconból nem 6 X 6-os hálót készít, henem 8 X 8 sorosat, vagy nagyobbat.

 

Lapozz a részletes receptért >

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: