Elmondjuk, miért hatalmas baromság a fogyás reményében kihagynod a vacsorát!

nov. 10 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Manapság egyre gyakrabban kerülök össze olyan emberekkel, akik szerint az ebéd után már fölösleges enni bármit is, nyugodtan kihagyható a vacsora mert egyrészt 2 étkezés bőven elég egy nap (aha, persze…kérdezz meg bárkit, aki látványos eredményeket ért el, hogy napi 2x evett vagy napi 5-6x?! -_-), másrészt a fogyáshoz ki kell hagyni egy étkezést (vagy 1 napot is…), hogy összeszűküljön a gyomor és emiatt fog beindulni a fogyás, hisz akkor már nem tudnak sokat enni. Kemény……..Aki kicsit is járatok a táplálkozás témakörében vagy csinált már valamikor is egy előírt, szigorúbb étrendet, tudja, hogy amik az előbb elhangzottak, hatalmas hülyeségek. De sajnos az ilyen embereket nemigen lehet meggyőzni arról, hogy mennyire nincs igazuk (és csak tönkreteszik a szervezetüket), mert szentül meg vannak arról győződve, hogy ők csinálják jól – aki pedig nem ért velük együtt, gúnyos mosollyal és fejrázással nyugtázzák, hogy milyen kis ostoba az illető, aki az egészséges életmódról, vitaminokról és napi 5-6 étkezésről beszél. NA, az ilyen embereket vagy elkerülöd messziről vagy ha a baráti társaság tagja, kerülöd ezt a témát. NE érdekeljen a flegma, gúnyos nevetésük, hogy nem hisznek benned. Te higgy magadban és majd ők is meglátják, hogy neked volt igazad, mert szemmel látható lesz a változás. Az ellen pedig senki sem hozhat majd fel semmi kifogást (max a genetikát, ha hülye :D). Szóval Te csak lény kitartó, ne érdekeljen, hogy az emberek többsége ellened van, hülyének néz és flegmán kinevet. SZ*RD LE! Csak magaddal foglalkozz; hogy boldog és kiegyensúlyozott életed legyen úgy, ahogy TE elképzelted! Egyél egészségesen, finomakat és mozogj sokat!  😉 Nade, lássuk is, hogy valójában miért iszonyat nagy baromság kihagyni a vacsorát a fogyás reményében:

Hogy is van ez a fogyás?!

Ez nem atomfizika: Ha zsírt szeretnél leadni, vigyél be kevesebb kalóriát a nap folyamán elfogyasztott ételekből, mint amennyit a tested felhasznál saját működtetése és a mozgás során – így az energiahiányt a szervezet zsírból kénytelen fedezni.

Logikusnak tűnhet, hogy a napi kalóriák számát úgy csökkentsd, hogy egészen egyszerűen kiiktatsz egy olyan étkezést, amit korábban rendszeresen fogyasztottál. A legtöbben, akik így döntenek, például a vacsora elhagyásával próbálnak meg fogyni. Ennek a módszernek azonban több hátulütője is van.

Ha te is azok közé tartozol, akik jókora vacsorát fogyasztanak el, akkor akár a nap utolsó étkezése során 500 vagy akár 800 kalóriát is bevihetsz. Amennyiben ezt teljes mértékben sikerülne egyszerűen kihúzni az étrendedből, egyenletesen heti fél-egy kilót is tudnál fogyni. Ez azonban csakis akkor működik, ha a vacsora elhagyásával kiiktatott kalóriákat nem pótolod reggelinél, ebéd közben és a nassolások alkalmával. Ez pedig egyáltalán nem egyszerű. 

TIPP: Ha fogyni szeretnél és igazából csak este érsz rá leülni rendesen enni, akkor a harcosok étrendje az, amit ki kellene próbálnod. Részletek ITT!

 

Mi zajlik le pontosan a testedben, ha kihagyod a vacsorát? A következő oldalon találod a választ, amit véss az eszedbe!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: