Magyar csapat is kint lesz a BBQ-világbajnokság döntőjén

okt. 24 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A tokaji borvidékhez tartozó Tállyán rendezték meg az első hazai KCBS (Kansas City Barbecue Society) rendszerben zajló BBQ-versenyt, amelyen egy magyar csapat végzett az élen, ennek köszönhetően pedig indulhatnak majd az amerikai világbajnokságon is.

Komoly gasztrosiker után jöhet a világbajnokság

A fődíjat egy fiatal testvérpár, Turanitz Katalin és Gergely, valamint csapattársaik Loncsár András és Lencsés Zoltán húzták be. A KGB (Katalin Gergely Barbecue) néven indult magyar csapat az 1000 eurós fődíj és trófea mellett szabadkártyát is kapott a 2018-as BBQ-világbajnokságra, amelyet természetesen az USA-ban rendeznek.

A KGB egyébként 40 hazai és külföldi csapat közül került ki győztesen, megelőzve az esélyesnek számító angol és olasz alakulatokat is. Az esemény keretein belül több kategóriában (például csirke, sertésoldalas, marhaszegy) is összemérték tudásukat a versenyzők, majd egy összesített pontszám alapján rangsorolták őket.

A csapatkapitány, Turanitz Gergely és testvére, Katalin már gyermekkoruk óta a vendéglátásban dolgoznak, jelenleg is több sikeres egységet működtetnek az országban. Ha tehát kipróbálnád személyesen is, hogy mit tudnak, akkor vár Székesfehérváron a Patent Gasztrobár és Velencén a Tekergő Étterem.

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: