Bébiétel diéta – őrültség vagy valóban hatásos módszer?

dec. 04 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A bébiétel diétát sok hollywood-i híresség kedveli, például Jennifer Aniston és Marcia Cross. Nem valószínű, hogy a bébiételek fogyasztásától lett ilyen jó alakjuk, szóval nézzük meg, mi megy végbe a szervezetünkben ilyenkor. Sokan esküdnek erre a diétára, de valóban olyan jó vagy csak egy újabb hollywood-i őrület? Nézzük:

 

A bébiétel diétáról

Ez a legújabb őrület vírusként terjed a világ női lakosainak körében egy ideje, felbuzdulva néhány híresség bikinis képei láttán. A diéta lényege, hogy az étkezések egy részét babáknak szánt élelmiszerekkel váltjuk ki. Attól függően, hogy hány kilónak szeretnénk búcsút inteni, elmajszolhatjuk a pépes menüt kizárólag este, de akadnak olyanok is, akik teljes étrendjüket erre alapozzák. Mivel a kis üvegcsék tartalma 20-100 kalória között mozog, gyors és látványos fogyást érhetünk el pillanatok alatt. Mindez kitűnő reklám, de nem ártana utánanézni az egészségre gyakorolt hatásainak…

 

Nem vagyunk már babák!

Sokan elfelejtik azt, hogy másra van szüksége egy babának és másra egy felnőtt embernek! Igaz, hogy alacsony kalóriatartalmúak a bébiételek, de pusztán azért, mert nekik ennyi elegendő. Nekünk kell a napi 2000 kcal ahhoz, hogy egészségesek maradjunk! Gondolj csak bele, mi mindent csinálsz egy nap, amihez energia szükséges: takarítás, főzés, boltba rohangálás, meló, edzés…stb. Mindezt nem tudnád megfelelően elvégezni, ha nincs mit elégetned. Ekkor jobb esetben álmos és fáradékony leszel, de ha hosszú ideig tartod a diétádat, komolyabb szervi károsodásokat is okozhatsz magadnak.

 

Mi a lényege ennek a diétának? Hogy érdemes csinálni egészséges keretek között? LAPOZZ! >

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: