Nagyon megéri bolgár guggolásokat végezned. Megmondjuk, miért:

aug. 16 | 2. oldal - fitnesslife.hu

 

 

 

4. Segít a nőies formák kialakításában

Ez főleg a hölgyekre érvényes. Nincs vonzóbb, mint egy fitt nő, a megfelelő helyeken található ívekkel és domborulatokkal. Ha szeretnél feszes, kerek feneket, nem kellene tovább hanyagolnod a bolgár guggolásokat. Ez a lehető legjobb gyakorlat a fenék megemelésére.

 

3. Fejleszti az állóképességedet

A jogging és a futás nem a legjobb módjai a hatékony kalóriaégetésnek (az erősítő edzéssel összehasonlítva). Ezek a kardió típusú edzések főleg a bemelegítéshez felelnek meg. A guggolások megerősítik a lábakat, ennek köszönhetően gyorsabban is futhatunk. Minél gyorsabban futsz, annál nagyobb pulzusszámot tudsz elérni és annál hamarabb felkészíted a tested az erőedzésekre is. Nem azt mondjuk, hogy nem jó a kardio, csak tudni kell mikor és hogyan kell végezni, hogy valódi fejlődést érj el, ne pedig csak az idődet vesztegesd.

 

2. Redukálja a sérülések kockázatát

A sérülések az edzőtermekben nagyon gyakoriak. Nem csak a kezdőkkel, de a profikkal is előfordulhatnak. Ezen sérülések, általában a gyenge ínszalagok és szövetek következtében alakulnak ki. Tny, hogy a guggolások által a tested sokkal rugalmasabbá válik, valamint megerősíti a szöveteid is, ami jelentős mértékben csökkenti a sportsérülések kockázatát.

 

1. A bolgár guggolás egy biztonságos gyakorlat és kortól független

Kutatások alapján a guggolásokat bármilyen korcsoportba tartozó nők és férfiak is végezhetik. A gyakorlat megfelelő végzése esetén nem okoznak semmilyen hát-és térdfájdalmat sem!

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: