Hogyan érdemes ápolnod a bőrödet tavasszal és nyáron?

máj. 04 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A nyári bőrápolás fontossága mindenki számára egyértelmű, ilyenkor azok is gondolnak a bőrükre, akik egyébként hosszú hónapokon keresztül nem nyúlnak a krémes doboz után. De miben különbözik a nyári bőrápolás a télitől? Érdemes már tavasztól elkezdened a fokozott védelmet, megmutatjuk, hogyan:

Védelem a káros sugárzástól, már tavasztól!

Nem csak télen, nyáron is az időjárás viszontagságaival küzdünk, bőrünket ilyenkor azonban nem a zord hideg, hanem a nyári időjárás veszi fokozottan igénybe. A nap elleni védelem minden korosztály számára fontos, az UV-sugárzás káros hatásai mellett azonban arra is gondoljunk, hogy a víz is kiszárítja a bőrünket. Napozáshoz szerencsére napvédő készítmények tucatjai közül választhatsz, találd meg a bőrtípusodhoz leginkább megfelelőt! Ne felejtsd el, hogy a nap nem az ellenséged, a napozás jó dolog, DE csak mértékkel! A D-vitamin mellett azonban károsíthatják a bőrödet a napsugarak, így az aranyszabály az idő múlásával még fontosabb: Ne menj ki a tűző napra 11-4-ig!!!! Óvd bőrödet az idő előtti öregedéstől, őrizd meg rugalmas szépségét a barnaság mellett is és kerüld el a melanóma kockázatát (érdemes évente elmenned melanóma szűrésre az egészséged érdekében!!)!

 

Hidratálj!

A bőr folyamatos hidratálása a nyári bőrápolás fontos része. A nagy melegben a folyadékpótlásra különös gondot kell fordítani, így a hidratálás nemcsak a különböző krémek használatát jelenti. Kánikulában legalább 3-4 liter folyadékot kell fogyasztanod naponta, ez nemcsak az egészség, de a szép bőr alapfeltétele is. A nyaralás alatt gondolnod kell arra, hogy a hűsítő víz még jobban kiszárítja a bőrt a klórnak vagy a sónak köszönhetően, a megfelelő krém rendszeres használatával azonban megőrizheted bőröd szépségét.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: