Egészséges ebéd és vacsora tippek

Brokkolis csirke krémes, mustáros szószban

Hozzávalók

0.5 kg csirkemell
só, bors
1/4 bögre teljes kiőrlésű liszt
2-3 ek olívaolaj/kókuszolaj
40 dkg brokkoli
1 nagyobb póréhagyma
2 bögre csirkeleves (2 bögre víz + 1 db leveskocka)
0.5 bögre tejszín
2 evőkanál mustár

 

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 80 fokra.
Ha túl nagyok a csirkemellek, vágd kicsit kisebb darabokra, majd sózd, borsozd mindkét oldalát.
Forgasd bele a lisztbe.
Egy nagy serpenyőben forrósíts fel egy evőkanál olajat. Közepes lángon süsd ki benne a csirkemelleket. 4 percig az egyik oldalát, majd fordítsd meg, majd adj hozzá még több olajat. 
Tedd a serpenyőt a sütőbe, ha alkalmas rá – ha nem, akkor egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd süsd 20 percig.
Eközben készíts elő egy edény vizet, amiben megfőzöd a brokkolit. Gyorsabban forr fel a víz, ha nem sózod meg, csak majd azután, hogy belekerült a brokkoli. 10 perc elég neki, nem kell szétfőzni.
Egy serpenyőben, kis olajon pirítsd meg kissé a brokkolikat, majd vedd ki, tedd félre egy tálban, majd a póréhagyma kerikákat süsd meg egy kicsit hasonlóképpen, mint a brokkolit – adj hozzá még egy kis olajat, ha szükséges. 2-3 perc elég lesz neki.

Öntsd rá a csirkelevest, fűszerezd, ha szükséges. Hagyd felforrni, hagyd így 3 percig. Addig keverd össze a tejszínt a mustárral. Óvatosan keverd hozzá a leveshez.
Add hozzá a csirkét és a brokkolit, hogy az ízek összeérjenek.

Köretnek nagyon jó a grillezett zöldség, rizs, sütőben sült krumpli vagy teljes kiőrlésű kenyér is akár.

 

Jó étvágyat!

Ez is érdekelhet: