Szénhidrát csökkentett pogácsa recept
Hozzávalók:
35 dkg zsírszegény, krém állagú túró (én Aldisat használtam, 0,2 % zsírtartalmút, de jó a darabos is, csak célszerű összeturmixolni egy kis vízzel)
3 tojás
3 evőkanál zabpehely
3 evőkanál zabpehelyliszt
2 teáskanál himalája só
Tetejére reszelt sajt
Ízesítésként fűszerek
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban, halmozzunk kb. fél evőkanálnyi adagokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe és szórjuk meg reszelt sajttal. 220 fokos sütőben süssük addig, amíg a képen látható aranybarna színt el nem éri (kb. 15-20 perc).
Tápérték (25 db-ot feltételezve):
1 db 74,5 kcal
5,9 gramm szénhidrát