Egészséges reggelik

Chia magos lekvár bogyós gyümölcsökkel

Nagyon szeretjük a lekvárokat, de jóidőre lemondtunk rólunk a brutálisan magas cukortartalmuk miatt. Azonban tavaly találtam egy fantasztikusan finom epres-chia magos lekvár receptet, amihez nem kell egy tonna cukrot használni és iszonyat finomra sikerült. Szétosztogattam a családban és hatalmas sikere lett. Idén ezt a bogyós gyümölcsös lekvárt fogom elkészíteni – hasonló sikerre számítok 🙂

Chia magos lekvár bogyós gyümölcsökkel recept

Hozzávalók:
4 bögre bogyos gyümölcs mix (eper, szeder, málna, áfonya, ribizli – bármilyen kombinációban készíthetitek)
4 evőkanál agave/juharszirup vagy méz vagy más természetes édesítőszer
2 evőkanál vanília aroma
4 evőkanál chia mag

Elkészítés:
Tedd a gyümölcsöket egy lábasba és közepes lángon melegítsd fel őket.Mikor kicsit megpuhultak, nyomkodd szét őket (vagy turmixolhatod is). Add hozzá a chia magot, vanília aromát és a tetszés szerinti édesítőt. Amint elkezd megint forrni, kapcsold kis lángra, majd 10 perc után kapcsold le és adagold befőttes üveg(ek)be.

 

Nézz meg egy videót a lekvár készítéséről!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: