Egészséges ebéd és vacsora tippek

Cukkinitészta pestoval, hússal és csicseriborsóval

Cukkinitészta pestoval, hússal és csicseriborsóval recept

Hozzávalók (2 főre):
• 2 marék friss bazsalikomlevél
• 100 g reszelt parmezán
• 2 ek. mandulaszirom
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 tk. friss citromlé
• 60 ml olívaolaj
• 2 közepes cukkini, spirálozóval szeletelve
• 200 g sült/grillezett csirkemell (vagy rák)
• 1 csicseriborsó konzerv, lecsepegtetve

Elkészítése:
Egy késes robotgépben alaposan pürésítsd le a bazsalikomot, sajtot, mandulat, fokhagymát és citromlevet. Ízesítsd a pestót sóval és borssal. Lassan öntsd hozzá az olajat, amíg sűrű masszát nem kapsz. Öntsd az egészet egy nagy tálba, ízesítsd még sóval, borssal vagy citromlével, ha szükséges. Keverd hozzá a tésztát, a húst és a csicseriborsót.

Adagonként: 678 kcal, 44g fehérje, 36g szénhidrát (9g rost), 40g zsír

Ez is érdekelhet: