Diétagyilkos élelmiszerek, amelyekre lehet nem is gondoltál!

nov. 03 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Lehet nem is gondolnád ezekről az élelmiszerekről, de valójában nem segítik előre a diétádat! Van, amitől érdemes teljesen megválni és van, aminek fogyasztását elég csökkenteni. Nézzük, melyek is ezek!

 

Diétagyilkos ételek és italok

 1. Reggeliző pelyhek, müzlik

  Ha egyáltalán tudatosan szánunk időt a reggelire – ami kifejezetten fontos alapja egy kiegyensúlyozott ètrendnek -, akkor ezek a pelyhek és müzlik nem a legkedvezőbb alternatívák számunkra! Nem tagadom, hogy szinte egytől egyig nagyon finomak, viszont óriási mértékben tele vannak fehér cukorral, az ízfokozókról és adalékanyagokról nem is beszélve! Így aztán amilyen gyorsan megdobják a vércukorszintedet, az olyan gyorsan le is esik és újra éhes leszel!
  Tipp: válaszd helyettük a natúr zabpelyhet, gyümölcsökkel, mézzel, natúr joghurttal ízesítve.

 

 1. Light, Fit élelmiszerek

  Lehet, hogy egyes ételek például zsírszegények, viszont a csökkentett zsírt más adalékanyagokkal sőt, sok esetben cukorral pótolják, így bár zsírszegények lesznek, de szénhidrát tartalmuk az egekbe szökik, ami nem túl kedvező!
  Tipp: vizsgáld meg a csomagolás hátulján az energia táblázatot! Érdemes a light és a sima termékeket összehasonlítani!

 

 1. Energiaszegény italok, ízesített vizek

  Diéta szempontjából kedvezőek lehetnek az ilyen italok, mivel édesítőszerekkel készülnek, amelyek  egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben tartalmaznak szénhidrátot. Azonban a szervezetet becsapják, inzulintermelésre késztetik, ezzel pedig még jobban és jobban kívánjuk az édes ízt!

 

Formás lábak, kerek hátsók, izmos hasfalak... Kövess minket Facebookon is! ➞
 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: