A diétás étrend alapjai, amiket ismerned kell!

jan. 07 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Új év alkalmával sokunk nagy elhatározásokkal vág bele az új kezdet adta lehetőségek kihasználásának. Megeshet azonban, hogy nem egészen világos, hogy hogyan is kezdjünk neki a diétának. Íme, néhány gyakorlati tanács, amit érdemes megfogadnod, hogy sikerre vidd az elhatározásodat!

A diétás étrend alapjai

4. Reggeli

A diéta egyik legfontosabb alapja, hogy reggelizel. Tudom, sokaknak ez nagyon nehezen megy, nem tudnak reggel enni, de hidd el, szükséges és a hatása is sokkal pozitívabb, mintha teljesen elhagynád! Nekem is sokáig nehezemre esett rávennem magam a reggelizésre, de kis gyakorlással bele lehet jönni. A reggeli ugyanis energiával lát el, és ezt el is használod, így egyrészt nem kell attól tartani, hogy elhízol tőle, másrészt lesz elég energiád nekilátni egy-egy nehéz, rohanós napnak és nem érzed azt már délelőtt 10-kor, hogy olyan vagy, mint akit agyonvertek. Természetesen nem mindegy, hogy mit eszel reggelire, ugyanis a lisztes-cukros pékáruk pl. kakaóval leöblítve csak hirtelen megdobják a vércukorszintedet, de ugyanolyan gyorsan le is esik, így aztán hamar ismét éhes leszel! Fontos tehát, hogy rostban gazdag, lassú felszívódású szénhidrátokat válasszunk, mint pl. a rozskenyér (nem csak rozsos!), magvas cipó, zabpehely gyümölcsökkel, tojásrántotta sonkával zöldségekkel stb.

 

3. Napi 5 étkezés

A napi ötszöri étkezés megtartása azért nagyon fontos, mert ha nem eszel, az anyagcseréd lelassul és minden egyes bevitt falat csak a zsírpárnáidat fogja növelni, hiszen a szervezet mindet el fogja raktározni. Bár sokan próbálkoznak azzal, hogy egész nap nem esznek semmit, aztán természetesen estére már farkas éhesek és jól belakmároznak, aztán meg csodálkoznak, hogy nem sikerül fogyniuk. Hát pont azért, amit a fentiekben említettem! Egyrészt ezért kell többször kisebb adagokat enni, másrészt azért, hogy stabil maradjon a vércukorszintünk. Tehát az anyagcseréd is jobban fog pörögni, és mivel nem ugrál a vércukrod, így nem leszel éhes, nem kívánod meg a nassolnivalókat sem.

 

Még nincs vége, LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: