Egészséges ebéd és vacsora tippek

Diétás gombás-pulykás lasagne

Diétás gombás-pulykás lasagne recept

Olasz különlegesség lelkifurdalás nélkül! Kell ennél jobb? 😀 Ebben a receptben igyekeztünk megőrizni az olasz konyha páratlan ízeit, mégis lecsökkentettük a benne lévő kalóriát, zsírt és szénhidrátot is. Emellett minden egyes adag 29 grammnyi színtiszta fehérjét tartalmaz.

Hozzávalók 6 adaghoz:

• 1 ek. olívaolaj
• 400 g csiperkegomba szeletelve és megfőzve
• 3 dl zsírszegény tej
• 1 ek.vaj
• 3 ek. teljes kiőrlésű liszt
• 1babérlevél
• ½ kg darált pulykamell megfőzve
• 1 csipet szerecsendió
• só, bors – ízlés szerint
• ½ kg apróra vágott friss paradicsom (vagy konzerv)
• bazsalikom, oregano, kakukkfű – ízlés szerint
• 9lasagne-lap, elkészítve
• 1 pohár zsírszegény joghurt
• 1tojás, közepesen felverve
• reszelt parmezán sajt vagy szeletelt mozzarella

ELKÉSZÍTÉSE:

• Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olajat és főzd puhára a gombát, amíg el nem megy a leve, majd tedd félre.
• Egy serpenyőben keverd össze a tejet, vajat, lisztet és babérlevelet, majd óvatosan forrald fel, és lassan főzd 2-3 percig, amíg kicsit megszilárdul. Vedd ki belőle a babérlevelet, és add hozzá a főtt gombát és pulykát, sót, borsot, szerecsendiót.
• Eközben egy közepes tálban keverd össze a paradicsomot és a fűszereket. Sózd, borsozd. Az elkészült zöldségragu felét terítsd el egy enyhén kiolajozott tepsiben, majd takard le 3 réteg tésztával és a gombás pulykaragu felével. Addig rétegezd,amíg elfogynak az összetevőid, és a tetejére ismét tészta kerüljön.
• Egy kis tálban keverd ki a joghurtot a tojással, majd egyenletesen terítsd be vele a lasagne-t. Szórd meg a sajttal, és süsd 45 percig.
• Vedd ki a sütőből, hűtsd le. Paradicsomkarikával, petrezselyemlevéllel díszítve is tálalhatod.

Jó étvágyat hozzá!

Ez is érdekelhet: