Dögös testet szeretnél? Ezt edd edzés után!

máj. 06 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Tény, hogy az edzések mellett nagyon oda kell figyelned a helyes táplálkozásra is! Arra különösen oda kell figyelni, hogy edzés után mivel pótoljuk az energiát. Íme, hat alapszabály, amiknek akkor is hasznát veszed, ha csupán kedvtelésből vágsz bele valamilyen mozgásba.

 

1. Az edzést követő fél-egy órán belül egyél valamit.

Különösen a kemény edzések után fontos, hogy így tegyél, a mozgás során ugyanis az izmok, az ízületek és a csontok is nagy igénybevételnek vannak kitéve, a szervezet pedig rengeteg tápanyagot használ el, amiket fontos, hogy mielőbb visszanyerjen. Ha nem így teszel, a következő edzésen rosszabb lesz a teljesítményed és a sérülések veszélye is megnő.

 

2. Ne csak a fehérjét pótold.

A fehérje nagyon fontos edzés után, de mellette ne feledkezz el a megfelelő mennyiségű jó zsírokról sem, illetve a keményítőről, amit például quinoából, édes burgonyából vagy babból nyerhetsz ki. Nagyon jó ötlet edzés után egy nagy pohár zöldségekből és gyümölcsökből készült smoothie, amibe valamilyen fehérjeport is tehetsz.

 

3. Az vagy, amit megeszel.

Hiába vagy vékony, hiába égeted el nagyon gyorsan a kalóriákat, akkor is oda kell figyelned arra, hogy mit kap a szervezted. Kerüld a feldolgozott termékeket és válaszd a tiszta, tápanyagban gazdag élelmiszereket, mert így elkerülheted az idő előtti öregedést, a sérüléseket és a betegségeket.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: