Valóban drága az egészséges életmód?

jan. 03 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Sokszor hallani olyan mondatokat, hogy „nincs nekem pénzem az egészséges életmódra!”, „túl drága, nem nekem találták ki!”. Aztán ha kicsit számba vennénk a költségvetést, mire-mennyi megy el, kiderülne, hogy hol is lehetne spórolni!
Tényleg csak azoknak való az egészséges életmód, akiknek jobban telik rá? Valóban ennyire drága lenne? Ha valaki nem tehetős, akkor már ne is álmodjon arról, hogy tisztán, egészségesen táplálkozhat és sportolhat? Most hozunk Nektek pár tanácsot, hogy hogyan lehet pénztárca- és alakbarát módon egyszerre véghezvinni mindezt!

Bár meg kell hagyni, ha valaki valóban komolyan, akár verseny szinten szeretne sportolni, vagy modellkedni, ahhoz bizony sok plusz költség hozzácsapódik, mint pl. a minőségi alapanyagok, táplálékkiegészítők, sportkiegészítők, komoly felszerelések stb.
Ha viszont nem törünk efféle babérokra, pusztán csak szeretnénk egészségesebbek és fittebbek lenni, akkor az alábbiakban olvashatsz erre nézve néhány hasznos tanácsot.

Bevásárlás a konyhára okosan!

Sokan azért nem főznek, mert egyedül élnek, így azt mondják, minek főzzek magamra, majd rendelek valamit. Ez érthető is némileg, viszont koránt sem biztos, hogy az az étel, amit rendelsz olyan, ami a diétádba belefér, másrészt sokkal többet elkérnek érte, mint amennyiből azt Te otthon el tudnád készíteni! Azzal, hogy magadnak főzöl, nem csak, hogy spórolsz, de biztosan tudhatod, milyen alapanyagokból készült!

Érdemes akár egy hétre előre megtervezni a menüdet és hetente beiktatni egy-egy nagy bevásárlást vagy akár lehet havi szinten is, ahogy Neked jobb és átláthatóbb. Ha előre tudod, mit akarsz majd enni, főzni, akkor célirányosan tudod megejteni a bevásárlásokat is és nem fogsz olyasmit venni, amit lehet fel sem fogsz használni vagy esetleg nem is illik bele a diétádba! Sokaknál bevett módszer, hogy időhiány miatt bizony nincs idő, sem energia minden nap főzni, ezért aztán nagyobb adagokat készítenek, több napra előre főznek.

Sokat spórolhatsz azzal is, ha feltérképezed, mit hol tudsz jobb áron vagy akciósan beszerezni! Én pl. tudom, hogy az egyik üzletben a szénhidrát csökkentett magvas cipó 350Ft körül van alapjáraton, de közeli lejáratúként meg tudom venni 240-ért is. Ilyenkor veszek 2-3 darabot, bedobom a fagyóba és alkalom adtán előveszem. Az ég világon semmi baja nem lesz! Vagy a téli időszakban nem kell feltétlen megvenni a friss zöldségféléket. Választhatsz helyette savanyúságot vagy épp mirelitet, ami a gyorsfagyasztás miatt egyáltalán nem veszít vitamintartalmából!
Az egészséges életmód nem azt jelenti, hogy az ember csirkemellet eszik csirkemellel, meg egy kis rizzsel! Lehet finoman, változatosan enni és egy kis odafigyeléssel még spórolni is!

 

Még nincs vége! Lapozz!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: