Valóban drága az egészséges életmód?

jan. 03 | 2. oldal - fitnesslife.hu

 

Tervezd meg a költségvetést!

Érdemes lenne kicsit utána számolnod, hogy megéri-e vajon költened a korlátlan havi bérletre, ha csak heti 2-3 alkalommal tudsz elmenni a terembe?! Ha 1 alkalmas jegyet vennél, lehet a feleslegesen kiadott pénzből plusz 1-2 alkalommal több meg is maradna! Ez esetben lehet megérné inkább a 8-12 alkalmas bérlet. Viszont ha 3 alkalomnál többször jársz edzeni hetente, akkor megeshet, jobban kijönnél egy negyedéves bérletből!

Azt is vedd figyelembe, hogy milyen célból mész a terembe edzeni

Ha a heti 4-5 alkalom fele kardió edzés, akkor azért felesleges terembe menned! Persze a téli hidegben biztos jobb lenne egy fűtött teremben a futópadon vagy az ellipszis tréneren, de erre is lehet találni alternatívákat! Futni télen is lehet kint a szabadban, vagy sétálni, túrázni, nehezítésként egy megrakott hátizsákkal, vagy beszerezhetsz egy ugrálókötelet és akkor máris tudsz otthon edzeni! A bérletből megspórolt összegen akár vehetsz otthonra taposógépet, szobabiciklit.
Beépítheted a mozgást a napi tevékenységeid közé! Pl. gyalog vagy biciklivel mész munkába, suliba, vagy bárhová ahova napközben menned kell. Lift helyett válaszd a lépcsőt. Remek comb-fenék gyakorlattal leszel gazdagabb egy jó kis lépcsőzés után.

 

Kiegészítőből csakis minőségit!

Ez egyaránt igaz a sportcuccokra és a táplálékkiegészítőkre is! Ha pl. silány minőségű cipőt használsz, ami nem megfelelő kialakítású, azzal sokkal többet ártasz magadnak, mint gondolnád! Alapvető sportcuccokból érdemes minőségi darabokat beszerezni, hogy ne az egészséged bánja.
Ha fogyasztasz fehérjeport, akkor a hatóanyag, összetétel figyelembe vételével válassz! Megeshet ugyanis, hogy egy olcsóbb fajta kevesebb hatóanyagot is tartalmaz. Erre mondják azt, hogy „olcsó húsnak híg a leve”! Érdemes tehát kicsit többet szánni rá, hogy valóban minőségi táplálékkiegészítőt kapjunk.

 

Szerző:
Nagy-Kumich Nikolett
Fitéletmód blogger, hobbi szakács, hobbi crossfitter

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: