6 egészséges nass, amikkel nem ártasz az alakodnak

máj. 22 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Vannak, akik úgy gondolják, hogy aki egészségesen él, annak ki kell iktatnia a nassokat a mindennapokból. Ez egyáltalán nincs így! Nassolni igenis lehet, DE nem mindegy miket eszel. Nyilván a chipset, csokit, ropit, gumicukrot felejtsd el, de nagyon sok nass van, amik egészségesek és nem hiányozhatnak a mindennapjaidból. Ezeket szerezd be és edd főétkezések között, természetesen mértékkel:

 

Alakbarát nassolnivalók

6. Zöldség- és gyümölcs chipsek

Légy merész és készíts otthon házi chipset egészséges hozzávalókból. Nagyon finom a répából, zellerből, cukkiniből vagy akár céklából készült ropogtatni való is. Sőt, gyümölcsöket is aszalhatsz: almát, banánt vagy ananászt. Ezek számos verziója kapható a boltokban is, de az otthon készült finomságoknak nincs párja 😉 Itt találsz ínycsiklandó Házi Chips recepteket!

 

5. Olajos magvak

Az olajos magvak a legjobb tízórai csemegék, hiszen rendkívül jó omega3- és 6 forrás. Ezen felül jelentős mennyiségű E-vitamin, magnéziumot, kalciumot és proteint tartalmaznak. A boltokban mindenképpen a sótlan változatokat válaszd.

 

4. Olívabogyó

Az olívabogyó nem csak salátákhoz isteni, de magában elrágcsálni is jó. A különböző olívabogyó fajták ízvilága és ereje igencsak eltérő. Ráadásul az alapvető rostok mellett számtalan vitamint tartalmaznak, aminek hála messze egészségesebbek, mint a szokásos nassok. Ha zavarónak találod magában fogyasztva a sós ízét, mosd át bő vízben, hogy a nemkívánatos sótartalomnak a jelentős részétől megszabadulj, ha nassként vinnéd magaddal munkába.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: