Így lehet egészséges és fiatalos a bőröd 50 forintból!

jún. 07 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Nem másról van szó, mint a tojásról! Igen, tudom, nem mindenhol 50 forint 1db tojás, de körülbelüli árnak belőhetünk egy ilyen összeget szerintem. Már beszéltünk arról, hogy minden nap érdemes lenne tojást fogyasztanod, de most nézzük meg a bőrre gyakorolt hatását, hisz ez sem elhanyagolható. Drága krémek helyett sokkal jobban megéri természetes alapanyagokból készült kencéket alkalmazni a bőrödön és hajadon, hisz érezhető és látható hatásai vannak és TERMÉSZETESEK, nincsen bennük se tartósító-, se színezőanyag, mint a bolti krémekben. Lássuk, hogyan alkalmazhatod a tojást külsőleg:

Mire jó a tojás?

A tojás kitűnő test- és arcápoló köszönhetően feszesítő hatásának, hiszen tele van kollagénnel.
A tojásnak mind a fehérje, mind a sárgája hatékony öregedést gátló tápanyagokkal van tele. A tojás kiváló cink, A-, B-,D- és E-vitamin forrás.
A cink erősíti az immunrendszert és létfontosságú a kollagéntermelés szempontjából is, amire az egészséges fiatalos bőrhöz van szükség.

 

4. Hajregeneráló tojásos hajpakolás

Keverjük össze 1 tojás sárgáját 10 gramm élesztővel és 1 evőkanál mézzel. Ezután tegyük a hűtőbe 2 órára, majd az idő letelte után kis olívaolajjal összekeverve kenjük fel hajunkra. Fél óra után alaposan öblítsük le. Érdemes zuhanysapkát használnunk, hogy ne kenjünk össze vele semmit.

 

3. Tojásos tápláló testpakolás

1,5 dl tejet keverjünk össze 1 tojás sárgájával és 1 teáskanál búzacsíra-olajjal. Ezt a masszát vigyük fel egész testünkre, majd miután a pakolás feszülni kezd, alaposan mossuk le.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: