Sokaknak okoz problémát az ünnepek alatti evés, mert ilyenkor mindenki kicsit lazít a keményebb étrenden is és egyszerűen és észrevétlenül felszaladnak a plusz kilók. Erre is van megoldás, ezért összegyűjtöttük a legjobb egészséges recepteket és vendégvárókat, amiket érdemes kipróbálnotok.
Húsvéti tojás zselé / Tojás Húsvétra zseléből és zöldségekből
Hozzávalók a sós változathoz:
• 5-10 üres tojáshéj
• egy darab műanyag fólia
• bármilyen kedvenc zöldségfélénk
• 1 csésze húsleves
• zselatin
• só
• bors
Elkészítés:
Tegyük a zöldségeket a tiszta, kifújt tojáshéjba. A tojás alsó részén lévő lyukat fóliával ragasszuk le.
Csokiba mártott eper
• 1 tábla diétás fehér csokoládé
• 1 tábla diétás ét csoki
• 10-20 szem megtisztított és megszárított hideg eper
• színes díszítő cukorkák, mogyoró darabkák vagy kókuszreszelék
Elkészítés:
1. Az epreket megtisztítjuk és fogpiszkálókra húzzuk őket, majd csokiba mártjuk és sütőpapírra tesszük, míg megdermed. Díszítsünk kedv szerint.
A cikk a következő oldalon folytatódik: