Egészséges édességek

Egészséges köles felfújt

Egészséges köles felfújt recept

Hozzávalók:
2 bögre hántolt köles (összesen 5 dl, kb. 350 g)
6 bögre tej (1.5 liter)
5 tojás sárgája
nyírfacukor (tetszés szerint)
1 narancs leve
1 citrom leve
5 tojás fehérje

Elkészítés:
A kölest kimértem, szűrön 3x átmostam, majd feltettem a tejjel főni. Néha ránéztem, kevergettem, főleg a vége felé kell odafigyelni. 15-20 perc után lekapcsoltam a gázt, lefedtem, és így hagytam hűlni.
Nem kell teljesen kihűteni, csak langyosra. Ekkor felvertem az 5 tojás fehérjét kemény habbá, a tojások sárgáját pedig nyírfacukorral habosítottam kissé. Nem írtam cukor mennyiséget, mert ezt tényleg ízlés, és azt vettem észre nyírfacukor kérdése is. Van olyan, amiből jóval kevesebb kell.
A narancs és citrom levét kifacsartam, hozzáöntöttem a köleshez, majd a tojások sárgáját, legvégül a habot kevertem hozzá. Kerek, 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt formában sütöttem.

Kb. 40 perig sült 180 fokon, légkeverésen.

 

Forrás

Ez is érdekelhet: