Egy nagyon olcsó, de igazi zsír-gyilkos étel, ami felturbózza a fogyást

jún. 17 | 2. oldal - fitnesslife.hu

 

Miért zsír-gyilkos a tojás?

1. Eltelít: A magas fehérjetartalmú ételek – mint a tojás – képesek hosszú órákra eltelíteni és csökkenteni az étvágyat. Kutatások bizonyítják, hogy ha egy étkezés során tojást is fogyasztasz, az a teljes napi étvágyadra is kihathat, vagyis feltehetően a nap további részében sem lesz szükséged annyi kalóriára, mint egyébként.

 

2. Segíti az anyagcserét: Ahogy már említettük, a tojás számos nélkülözhetetlen aminosavat tartalmaz, a test könnyedén és tökéletesen képes felhasználni a tojást. Szintén kutatásokra kell hivatkoznunk, amelyek kimutatták, hogy a magas fehérjetartalmú étrend akár napi 80-100 kalóriával fokozhatja az anyagcserét, így gyorsítva a fogyást is.

 

3. Kiváló napindító: A tojás reggelire való fogyasztása különösen kiváló, ha a fogyás a cél. Számos tanulmány vizsgálta a reggeli tojásfogyasztás, valamint az azonos kalóriatartalmú reggelik hatásait. Kimutatták a teltségérzet és az anyagcsere fokozását nőknél és férfiaknál egyaránt.

 

4. Olcsó és könnyedén elkészíthető: A tojás nagyon egyszerűen és olcsón beépíthető az étrendbe, ráadásul számos különféle módon elkészíthető, így alacsony az esélye, hogy hamar megunod.

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: