Ezt teszi a sütőtök a testeddel!

nov. 02 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ősszel van a sütőtök szezonja – ilyenkor enni kell, amíg csak lehet! Nyilván mértékkel, de érdemes koncentráltabban fogyasztanod. Sok hazai idényzöldségről kell lemondanunk késő ősszel, de ne szomorkodj, hiszen többek között a sütőtökkel kárpótol minket a természet. Nagyon finom, nagyon sokféleképpen elkészíthető – sós és édes verzióban is – és nagyon jó hatással van rád!

Ezért egyél minél több sütőtököt!

Hazánkban elsősorban a sonkatök és a szürke héjú nagydobosi sütőtök ismert. Mi mind a két fajtát imádjuk! Élettani hatásaik is hasonlóak. Mindkettőnek magas a rost- és a víztartalma, így laktató, miközben kevés kalóriát tartalmaz. Jót tesz az anyagcserének, ráadásul a fogyásodat is segíti. Kell ennél több érv mellette? 😀

Egyébként nemcsak a húsát, a magját is érdemes megsütni és elfogyasztani, mert ez is gazdag vitaminban és esszenciális olajban, ami segíti az A-vitamin felszívódását. A megtisztított magokat fűszerekkel is megszórhatod a sütéshez és akár a sütőtökből készült krémleves tetejére szórhatjuk. A sütőtököt az édesburgonyához hasonlóan édességekhez is használhatod.

 

De ez még nem minden 😉 LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: