Elég erre a 3 dologra figyelned, ha fogyni szeretnél!

Már. 14 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ha már megfogalmazódott Benned az elhatározás, hogy bizony nem ártana kissé gatyába ráznod magad és megszabadulni néhány nem kívánatos kilótól, akkor már jó úton haladsz, hogy nekikezdj megvalósítani azt! Viszont az elhatározás önmagában még nem elég a sikerhez! Ennél jóval többre van szükség! Mutatjuk is, hogy mire!

Erre a 3 dologra figyelj, ha a fogyás a célod

Kezdd el!

Lehet megtörtént a felismerés, de valahogy nem sikerült még addig eljutni, hogy belevágj a nagy kalandba! Mindig csak halogatod, hogy „majd holnaptól”, „majd hétfőtől”, „majd elsejétől” stb. Aztán lehet, ez Így megy már évek óta. Te meg csak ábrándozol és sajnálkozol, hogy „hát, igen, kéne, de nem megy!” Talán azért mert meg sem próbáltad! A bukásnál csak az a rosszabb, ha nem teszel a sikerért semmit! Szóval, elég az ábrándozásból, az Ígérgetésből és a nagy szavakból!  Menj és csináld! Nem holnap, nem hétfőn és nem is elsején, hanem MA! Miért szalasztanád el a lehetőséget és miért fosztanád meg magad annak az örömétől, amit a büszkeség adhat, mikor végre megcsináltad, mikor túl vagy egy nasimentes, tisztaétkezéses napon, vagy mikor csakazértis elmentél edzeni! Mennyivel jobb érzés büszkének lenni Magadra, az erődre és a kitartásodra, mint esetleg szégyenkezni vagy bűntudattal, csalódottan hagyni elúszni a napokat, heteket magunk mellett!

 

Ne hagyd abba!

Nem ringatlak álomvilágba! Ha a kezdeti nehézségeken már túl is vagy, bizony akad még majd bőven! Telis-tele lesz az utad nem kívánatos kísértésekkel, amik arra sarkalnak majd, hogy hagyd ki az edzést, amúgy is túl fáradt vagy, hogy egy kis csoki/fagyi/chips belefér, úgyis leedzem mindegy mit eszek stb.

Egyszer-egyszer megeshet tényleg, hogy valami közbejön, hogy beteg az ember, hogy rengeteg a tanulnivaló, hogy a gyerekeddel kell leülni tanulni és még sorolhatnám… De ha azon kapod magad, hogy már 2-3 edzést sorozatosan kihagytál vagy több napja össze-vissza étkezel, akkor vigyázz, mert könnyen azon kaphatod magad, hogy fuccsba ment a terved. Természetesen soha nem késő visszatérni az elhatározásodhoz! A lényeg, hogy ha érzed magadon a túlzott engedékenységet az elhatározásod ellenére, akkor minél előbb térj vissza a helyes mederbe, hiszen csakis akkor tudsz látható és maradandó eredményeket elérni! Attól viszont, hogy becsúszott pár nap lazázás, még nem kell felrúgnod az egész addigi munkádat! Folytasd ott, ahol abbahagytad!

 

Még egy fontos dolog… LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik: