6 tipp, amikkel elkerülheted a téli súlygyarapodást

dec. 11 | 2. oldal - fitnesslife.hu

 

3. Szelektálj a hűtődből!

Ha olyan élelmiszereket tartasz otthon, amik láttán könnyen kísértésbe eshetsz, akkor ne csodálkozz, ha ez meg is történik és a nadrág gombját ki kell engedni a tél végén. Egyszerűbb megoldás, ha kizárólag olyan ételekkel pakolod meg a hűtőd, amik beleillenek a diétádba. Érdemes a bevásárlást is egy listával a kézben megejteni, más különben olyasmit is megvehetsz, ami tök jó, mert akciós, de amúgy nem igazán van rá szükséged.

 

2. Figyelj a tiszta étkezésre!

Alapvetően a téli időszak az ünnepekkel, aztán meg a borongós, olykor szottyos, kedvetlen hétköznapjaival valahogy erősebben csábít minket, hogy a boldogsághormonokat feltöltsük. Nincs is azzal gond, ha az ember az ünneplésben nem sanyargatja magát sőt! Kutatások kimutatták, hogy azok, akik időnként nem engednek meg maguknak egy kis „bűnözést”, egy idő után falási rohamokba fullad a próbálkozásuk, majd fel is adják az egészet! Ha életmódot váltasz, akkor viszont nem kell tartanod az időszakos diéták okozta jojó-effektustól, mert egy tiszta étkezésbe a csalónapok is beleférnek.

 

1. Ellenőrizd a fejlődésed!

Rendben, oké, hogy tisztán étkezel, meg edzel is néha vagy gyakrabban, de azért jó lenne tisztában lenni a haladásoddal. Biztosan van egy célod pl. ha fogyni szeretnél. Ez esetben nem ajánlott napi húszszor ráállni a mérlegre sőt, naponta sem, maximum heti 1 alkalommal. A mérleget mondjuk én nem szerettem sosem. Voltam én 58kg is, egy szál bél vékonyan, csak zörögtek a csontjaim, aztán 62kilósan némi izmot magamra szedve már sokkal egészségesebb volt a látvány. Szóval én a mérleget kihajítanám a helyedben, de ha mégis ragaszkodsz hozzá, akkor legyen max. heti 1 mérésed. Célszerű lehet pl. egy füzetbe írni az edzésed és az étkezésed akár, mint egy kajanapló/edzésnapló, hogy lásd hogyan haladsz, esetleg mi az, amit elrontasz. Persze ez csak maximális őszinteséggel működik! Amúgy meg miért érné meg becsapni magad?!

 

Szerző:
Nagy-Kumich Nikolett
Fit életmód blogger, hobbi szakács, hobbi crossfitter

 

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: