3 dolog, ami miatt látványosan sok vizet tart vissza a tested

nov. 09 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Veled is előfordult már, hogy estére nagy lesz a hasad és duzzadt a bokád? Ez nem egyedi probléma, sokakkal megesik. Most elmondjuk, miért alakul ki ez a dolog.

Mitől alakul ki vízvisszatartás? Okai:

Az emberi test több, mint fele víz. A tartalékként felhalmozott folyadék mennyisége azonban akár egyik napról a másikra is képes jelentősen megváltozni. Éppen ezért könnyen tapasztalhatsz a vízháztartás ingadozásának köszönhetően néhány kilós súlyváltozást vagy azt, hogy nagyobb hasad és a bokád is dagad.

A vízvisszatartást befolyásoló tényezők másként hatnak a női testre, ráadásul akad köztük olyan is, ami nem érinti a férfiakat.

Az ödémásodással kapcsolatban már sok mindenről halhattál: nem jó, ha hosszú ideig ülsz egy helyben, például egy repülőút során vagy amikor az irodában dolgozol, ez azonban gyorsan elmúlik, amikor felállsz. Ok lehet a túlzott só-, illetve alkoholbevitel, a sok-sok elfogyasztott szénhidrát, illetve az, ha nem ittál eleget. A női test a menstruáció előtti időszakban is több vizet tart vissza, így ilyenkor nagyobbnak tűnhet a hasad.

Ezek mellett azonban a következő 3 tényező is erősen befolyásolja a tested működését:

1. A magnéziumhiány egyik tünete a vízvisszatartás erősödése

Az ásványi anyag sok folyamatban részt vesz, így nélküle sok minden nem működik a testben optimális szinten. Egy brit táplálkozástudományi kutatás szerint napi 200 milligramm extra magnézium még a menstruáció előtt is képes volt csökkenteni a női test vízvisszatartását. A hiánybetegség vérvizsgálattal kimutatható, az ásványi anyag pótlása az étrend megváltoztatásával és táplálékkiegészítő szedésével is lehetséges. Magnéziumban gazdag az avokádó és a sötétzöld zöldségek.

 

Még nincs vége! LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: