Átlagosan ennyit hízik az ember az ünnepek alatt: Megdöbbentő!

dec. 15 | 2. oldal - fitnesslife.hu

 

Mennyi az annyi?

Természetesen mi más, mint brit felmérések készültek arra vonatkozóan, mennyit eszik és hízik egy átlagember arrafelé az ünnepek során.
Nos, durva az eredmény:
a karácsonykor elfogyasztott ételmennyiség sok esetben az 5-6000 kalóriát is elérik. Tehát, ami a megdöbbentő, az inkább a desszertmennyiség és a többi étkezés összességében. Mivel a mozgás mennyisége is jelentősen csökken ilyenkor, a hízás elkerülhetetlen: ennyi evés átlagosan 3-4 kiló pluszt jelent pár nap ünneplés után. A magyaroknál ez kb. 2-3 kiló. És ez csak a három otthoni nap, a céges vacsorák, baráti meghívások, két ünnep közti nassolás nincsenek is benne!

Az ünnepi hízás csúcsa: alkoholos italok és sütemények

A likőrök, illetve röviditalok nem tartoznak a kimondottan alakkímélő italok közé és ebből is rendesen fogyaszt ünnepekkor az ember. A cukros üdítőkről nem is beszélve, ami a vendégségek alkalmával szinte mindig kerül a poharakba. Emellett, nyilván nem mehetünk el szó nélkül a sütemények és más nassolni valók mellett sem, amelyek lényegében, sóstól az édesig, aprósüteménytől a tortáig, szaloncukortól a bejgliig, majdhogynem egész nap kínálják magukat.

Tipp: készíts olyan süteményeket, legalább magatoknak, otthonra, amelyek egészséges, kímélő, reform alapanyagokból készülnek és cukormentesek. Szaloncukrot, ha időd engedi, otthon is készíthetsz jó minőségű étcsokoládé-pasztillákból és házilag készült töltelékekkel – erre számos receptet találsz ITT.

Továbbá jó, ha tartasz otthon egészséges, kímélő nasikat arra az esetre, ha nem bírod nézni a párod vagy a családod nassolását nézni. A magvak, a magas kakaótartalmú étcsoki és a bogyós gyümölcsök jó alternatívát jelentenek erre.

TIPP: 6 egészséges nass, amikkel nem ártasz az alakodnak

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: