Erős csontokra vágysz? Akkor ezt edd:

nov. 13 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem a mákot?! Bár sokan nem kedvelik, azonban rengeteg pozitív hatással rendelkezik, amely miatt érdemes kicsit nagyobb figyelmet fordítanod rá. Nem csak a karácsonyi időszakban, hanem bármikor az év folyamán, hiszen egész évben kapható a boltokban, zöldségeseknél. Olvasd el, miért is olyan értékes:

Van, amit tudnod kell a mákról

Ugyan ma már mindenhol ismerik és használják is a mákot a különböző ételek elkészítésekor, de alapvetően Közép-Ázsiából származik és leginkább Európában vált kedveltté. Köztudott, hogy a mákot nem csak az élelmiszerekhez használjuk, hanem számos gyógyszer alapanyagaként is szolgál a mákgubóból nyert morfium. Bár sokan nem szívesen fogyasztják a mákos ételeket, ha nyilvános helyen vannak, sőt otthon sem az első számú ételek közt van, de mégis megéri fogyasztanod!

 

A mák fontos, élettani hatásai

4. Erősíti a csontokat

Mivel a mák nagy mértékben tartalmaz kalciumot, illetve B1-, B6-, és B2-vitaminokat és E-vitamint, ezzel képes a csontritkulást megelőzni, illetve a csontsűrűség állapotát javítani, így minden korosztály számára fontos lehet a fogyasztása. De tartalmaz vasat, magnéziumot és káliumot is. Így nélkülözhetetlen ásványi anyag forrásként szolgálhat egész évben. Ha teheted, edd! A reggeli zabkásához vagy diétás süteményekhez keverve.
Nézd meg itt a legjobb egészséges recepteket!

 

Még nincs vége! Lapozz!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: