Táplálkozás

Ettől a 10 dologtól egészségesebb lesz a kávéd / használd őket cukor helyett!

Az édesítést érdemes visszafognod, ha nem akarod, hogy a kávéd is támogassa a súlygyarapodásodat. A jó hír, hogy az ízesítésről nem kell lemondanod szerencsére, főleg akkor, ha jót tesz a szervezetnek is. Mutatunk most 10 dolgot, amiket érdemes a kávédba tenned cukor helyett, hogy kihozd a kávédból a maximumot és kicsit feldobd a kávézási szeánszokat egy kis különlegességgel. Érdemes mindet kipróbálnod 😉

Hogyan érdemes fogyasztanod a kávédat?

A baristák édesítés nélkül javasolják a kávé fogyasztását, hogy önmagában lehessen élvezni a markáns, pörkölt kávébabszemek aromáját. A cukrot, édesítőket és kalóriabombákat (cukor, ízesített cukrok és szirupok) javasolt elhagyni, azonban a természetes ízesítést érdemes kipróbálnod.

Úgy érdemes plusz pikáns ízt belecsempészni a finom, forró feketébe, hogy az ne nyomja el az ital eredeti aromáját. A fűszerekkel karakteres ízű frissítő lesz a sima kávéból is, a különféle ízesítők pedig egyedivé teszik az italt.

 

Finom és egészséges kávéízesítők, melyeket érdemes kipróbálnod

A legnépszerűbb élénkítő italról tudhatod, hogy nemcsak serkentő hatása van, hanem antioxidánsként is működik a benne található klorogénsav miatt. A koffein nemcsak értágító jellegű, de mértékkel fogyasztva karbantartja az anyagcsere-folyamatokat is. Ezeket a pozitív hatásokat lehet felerősíteni azzal, ha olyan adalékanyag kerül a kávéba, melyből még többet profitál a szervezet.

Megfelelő ízesítéssel otthon is készíthetsz olyan kávékülönlegességeket, melyek valamilyen egészséges hozzávalóval a szervezetedre is jótékony hatást fejtenek ki. 

Ettől a 10 dologtól egészségesebb lesz a kávéd

10. Kardamom

A kardamom antibakteriális hatású. Az arab országokban ezzel ízesítik a kávét, őrölt formában fél mokkáskanál elég egy bögrébe. Emésztési zavarokra és gyomorbántalmakra is jótékonyan hat.

9. Menta levél

A borsmenta frissít és élénkít, csökkenti a puffadást és a hányingert, illetve görcsoldásra is alkalmas. Friss mentalevélből három-négy darabot érdemes a forró kávéba tenni, majd leszűrni.

8. Fahéj

A fahéj íze harmonizál a kávééval, ráadásul az egyik legjobb antioxidáns. Az emésztésre is pozitív hatással van, a vércukorszintet is kordában tartja. Csapott mokkáskanál fahéjat szórj egy csészébe.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: