7. Chili paprika
A chiliben kapszaicin van, mely kis mennyiségben jótékony hatással van az emésztésre. Egy-két vékonyra szeletelt chili paprikát érdemes a kávéba tenni, majd áztatás után kiszedni.
6. Vanília
A vaníliában antikarcinogén összetevők vannak, a vanilin vegyület is egy erős rákellens polifenolszármazék. A vaníliarúdból kikapart belső részt kell a kávéba szórni, két késhegynyit.
5. Méz
A méz nemcsak ízletes, de jótékony hatását a benne található, száznál több aromaanyag biztosítja. Immunerősítő, jó a vérszegénységre, méregtelenít, valamint kíméli a gyomrot.
4. Nyers kakaópor
A kakaópor cukor nélküli és bio formában nemcsak a vérnyomást és a vérkeringést tartja karban, hanem karakteres ízt ad a kávénak. A natúr kakaóporból egy mokkáskanálnyi elég egy csészéhez.
3. Levendula esszencia
A levendula nemcsak gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő hatású, de a stresszt és szorongást is oldja. A kávé ízesítéséhez fogyasztható esszenciát használj, egy csepp elég egy nagy bögrébe.
TIPP: A levendula jótékony hatásai + recept
2. Kókuszreszelék
A kókusz gazdag C-, E- és B-vitaminban, rostban és ásványi anyagban. Kókusztejjel laktózérzékenyek is fogyaszthatják a kávét. Egy kávéskanál kókuszforgács kiáztatása remek ízt ad.
TIPP: Ezt tedd a kávédba és fogyni fogsz!
1. Gyömbér
A gyömbéres kávé nemcsak különleges ízű, de zsírégető funkciója is van. A benne található vegyületek csökkentik a gyulladásokat is. A kiskanálnyi reszelt gyömbért áztatás után ki kell venni.