Étvágycsökkentő tippek – a fogyás egyik kulcsa

okt. 15 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A fogyás csak akkor indul be, ha kalóriadeficit alakul ki a szervezetünkben. Vagyis több energiát kell elégetnünk, mint amennyit beviszünk. Az ülőmunka korában nem mindig tudunk elegendő mennyiségűt mozogni ahhoz, hogy a bevitt kalóriát ledolgozzuk. Ezért oda kell figyelni arra, hogy mérsékeljük az étvágyunkat is.

Szagolni, nem enni

Ha az „orrunk után megyünk”, vagyis az étel jó illata az, ami mérhetetlenül csábít, akkor nyom­juk el az ingerlő illatokat: szurkáljuk fel néhány helyen a vaníliás cukor zacskóját és tegyük a nap­ra, az ablakpárkányra. Az illat hamarosan betölti a helyiséget, és bár ez elméletben sütiéhséghez vezetne, a vaníliával mégis más: eltelünk az illatá­val és jó lesz a közérzetünk.

Inni, nem enni

Igyunk meg minden egész órában egy csészényi, pár csepp citromlével ízesített vizet. Már a kissé telt gyomor is csökkenti az étvágyat, amúgy pedig szüksége van szervezetünknek napi 2-2,5 liter fo­lyadék pótlására.

Zöld fűszert kóstolni

A friss kerti zsázsáról nagyanyáink még tudták, hogy igazi természetes étvágycsökkentő. Érdemes hát kertünkbe vagy akár egy cserépbe is vetni. Apró zöld levelei sok krómot tartalmaznak, ami fontos nyomelem szervezetünk számára, mert töb­bek között szabályozza éhségérzetünket. Salátába, a megengedett mennyiségű barna kenyérre szór­va ízleni fog. Más kalóriaszegény, sok krómot tar­talmazó étkek: paradicsom, gomba, fejes saláta.

dietmaker.hu

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: