Az almát, répát tessék megkoronázni!
Tömjük meg gyomrunkat a sok pektint tartalmazó almával, s igyunk rá sok vizet, ezzel kitöltjük a gyomrunkat. A sárgarépa is ugyanez miatt kitűnő – azonban az almának is, a sárgarépának is a cukortartalmát figyelembe kell venni, amikor a napi megengedett cukormennyiséget kiszámoljuk. Ma már drogériákban kapható pektinpor is, az cukorszegény. De az alma jobban ízlik.
Kis csalással nem enni
Régi trükk és ráadásul nagyon is magyar szokás az étkezést levessel kezdeni. Ha hisszük, ha nem, ez csökkenti az étvágyat, mert a meleg folyadék kellemes jóllakottságot ad. Ne siessünk utána a második fogásnak nekikezdeni, hogy a tányér leves az agyközpontban kiváltsa a teli gyomor jelzést. Aki nem rajong a levesekért, az étkezés előtt csapja be a gyomrát: igyon egy nagy bögre nem túl meleg zöld teát vagy gyógyteát.
Rágcsálni, nem enni
Csak chipset ne, akármilyen érdekes is a reklámja! Tíz deka chips 4 dkg zsírt tartalmaz, ráadásul az úgynevezett káros transzzsírt, amit szervezetünk nem tud feldolgozni, s csak raktározódik bennünk. Ha tévézés közben rágni kell valamit, készítsünk oda sárgarépa, karalábé meg uborkaszeleteket és mártogassuk pár pötty pirosarannyal ízesített 0 százalékos joghurtba. Nagy divat a vendégeket is ezzel kínálni. Egy-egy szem (de nem több!) aszalt szilva vagy barack is teltségérzést okoz.