Az extrém hideg még csak most jön – riasztást adtak ki a meteorológusok

feb. 26 | 1. oldal - fitnesslife.hu
Havazásra, erős szélre is készülnünk kell ezen a héten. Mindenki legyen nagyon felöltözve és fokozottan figyeljetek a kisállatokra is, kutyákat/cicákat se hagyjátok kint aludni!!
 

Hétfőn napos-felhős idő mellett a legmagasabb hőmérséklet is csak mínusz 3 fok körül várható, de a hét további napjain sokkal hidegebb lesz.

 

Kedden az északi tájakon hószállingózásra, máshol havazásra készülhetünk. Élénk, nyugaton erős lesz a szél, itt akár hófúvás is kialakulhat. Marad a fagyos idő, -15, -8 fokos hajnal után a csúcshőmérséklet mindössze -9 és -4 fok között alakul – írja az Időkép előrejelzése.

Szerdán keleten, délkeleten felhősebb, másutt naposabb idő valószínű. Kisebb hószállingózás még északkeleten fordulhat elő, a légmozgás mérséklődik.

Hajnalra többfelé -15 fok alá hűlhet a levegő, nappal -10, -3 fok várható.

Csütörtökön napközben napos idő ígérkezik, továbbra is maradnak a fagypont alatti értékek. A déliesre forduló szelet élénk lökések kísérhetik, az esti óráktól a déli tájakon havazás kezdődhet.

Pénteken hószállingózás, havazás bárhol előfordulhat, majd délen estétől ónos eső sem kizárt. Élénk légmozgás mellett egyre enyhébb értékeket, -4, +2 fok közötti maximumokat mérhetünk.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg az ismerőseiddel!

Ez is érdekelhet: