Ez befolyásolja, sikeres lesz-e a fogyás

ápr. 24 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ugye, Te is sok sikertelen diétán vagy már túl? Esetleg olyan módszerek sem jöttek be, amik sok-sok más embernek igen? A fogyás sikere nem kizárólag a kitartáson áll vagy bukik, hanem hatalmas mértékben befolyásolja maga a módszer is.

Mikor lesz sikeres a fogyás?

Elképesztően egyszerű a válasz, mégis, a legtöbben nem gondolnak arra, hogy talán nem megfelelő számukra a módszer, amivel fogyni próbálnak. Jó abban a hitben lenni, hogy létezik mindenkinek ideális diéta, a tudománynak és a kutatásoknak hála egyre többet tudunk meg az egyes ételekről és azok alkotóiról, tehát egyre biztosabb alapokon állnak az éppen divatos diéták is. Ez megbízhatóvá teszi őket a fogyni vágyók szemében. Mindez persze részben igaz, azonban az a része hatalmas tévhit, hogy létezik mindenki számára megfelelő, hatékony diéta! Aki sikeresen lefogy, egészséges marad és jól is érzi magát egy-egy diétától, akkor vélhetően megtalálta azt a módszert, ami neki kedvező. Aki viszont nem járt sikerrel, az gyakran „rossz ajtón kopogtat”.

Mi határozza meg, hogy Neked milyen táplálkozás az ideális?

A táplálkozási vagy más néven, anyagcseretípusod. Ahogy az emberek alakja, arcformája, habitusa különbözik, ugyanúgy az emésztőrendszerük működése is. Vannak, akiknek ideális például egy fehérjében és zsírban gazdagabb, paleolit-jellegű táplálkozás, míg másnak a klasszikus reform étkezés felel meg, sok jó minőségű, lassan felszívódó szénhidráttal és közepes mennyiségű fehérje-, illetve minimális zsírbevitellel.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: