Ezeket az ételeket kerüld, ha fogyni szeretnél!

jan. 07 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Ha elhatároztad, hogy változtatni szeretnél és a fogyás a fő célod, akkor bizony tisztában kell lenned vele, hogy vannak olyan élelmiszerek, amelyek fogyasztását érdemes mellőznöd a kitűzött cél elérése érdekében! Életmódváltás során a mindennapjainkba nem csak a mozgás beiktatása fontos, hanem étrendünk újragondolása is, ugyanis 70%-ban az étkezésen múlik a sikeres súlyvesztés. Nézzük, mely élelmiszereket ajánlott kerülni!

Ételek, amik meggátolnak a fogyásban

5. Lisztes ételek

A legtöbben már tudják, hogy a fogyáshoz a szénhidrátok csökkentésére van szükség. Szénhidrátok pedig a legnagyobb mértékben a lisztes és cukros élelmiszerekben találhatók. Ilyenek pl. nem csak a kenyérfélék és pékáruk, de a tészták, édességek kivétel nélkül mind tartalmaznak lisztet sőt, néhány készen kapható szósz és mártás sűrítésére is használják. Diétás szempontból érdemes a csökkentett szénhidráttartalmú kenyérféléket és tésztákat választani, melyek szénhidráttartalmát magokkal, magőrleményekkel csökkentik.

 

4. Cukros ételek

Azt gondolnánk, hogy persze evidens, hogy az édességekben van cukor. De lehet nem is sejted, hogy bizony cukrozzák az ízesített joghurtokat, a szószokat, mint pl. a ketchup, majonéz, mustár, kész salátaöntetek, gyümölcslevek ( a 100%-os gyümölcslében a gyümölcscukor mértéke óriási).

 

3. Müzlik

Ha azt gondolod, hogy előrelépést teszel azzal, hogy szendvics helyett müzlit reggelizel, akkor sajnos el kell keserítselek, mert ezek talán még rosszabbak is. Sajnos ezeket teletömik cukorral, ami nem csak hogy üres kalória, de a hirtelen megdobott vércukorszint ugyanolyan gyorsan le is esik és rövid időn belül újra éhes leszel. Ezért érdemes a natúr ízesítetlen zabpelyhet választani, amit egy kis gyümölccsel, chiamaggal fel tudsz dobni.

 

Még nincs vége. LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: