Ezért egyél gyógyszer helyett banánt!

jan. 10 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Akár hiszed, akár nem, a banán képes megoldani bizonyos egészségügyi problémákat, amelyeket a gyógyszerek nem képesek. A banán tele van fehérjével, vitaminokkal és egyéb tápanyagokkal, mindemellett pedig nagyon finom és sokféleképpen elkészíthető, ha nem akarnád magában enni. Nyilván itt is szem előtt kell tartani a mértékletességet, hiszen magas a kalóriatartalma. Ezért érdemes reggelire enned ahelyett, hogy tiltólistára teszed. Mutatunk is 10 megkérdőjelezhetetlen tényt, ami téged is rávesz a banán evésre 😉


Gyógyszer helyett banán!

A legújabb kutatások eredményei azt támasztják alá, hogy a banán képes szabályozni a menstruációs ciklust és növeli a test energia szintjét is. Erős védelmet nyújt a különböző betegségekkel szemben, köszönhetően a magas rosttartalomnak.

Lássuk a 10 leggyakoribb problémát, amelyben a banán hasznosabbnak bizonyult a gyógyszerekkel szemben!

 

10. Mivel a banán kiváló energia forrás, ezért a sportolók kifejezetten szeretik. Nagyobb mértékben növelik a test energia szintjét, mint bármely táplálék kiegészítő.

9. A terhes nők számára kifejezetten jótékonyan hat, mivel segít enyhíteni a reggeli rosszullétet és kiegyensúlyozni a vércukorszintet.

8. Napi 1 db banán képes javítani a memóriát.

7. Aminosavakban gazdag, ezért enyhíti a stresszt. A magnézium és kalcium tartalma pedig véd a depresszióval szemben.

6. A banán gazdag kalciumban és egy pici sót is tartalmaz, amely jótékonyan hat a szív egészségére. Emellett pedig a magas vérnyomást is hatékonyan kezeli.

 

Még nincs vége! LAPOZZ!

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: