10 ok, amiért nagyon megéri nyers ételt enned

nov. 23 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A legjobb, ha nyersen fogyasztod az ételeket, hiszen ilyenkor a legmagasabb a vitamin- és ásványi anyag tartalma. Nyilván nem a durum tésztáról, rizsről vagy krumpliról beszélünk, amiket mindenképpen meg kell főzni/sütni, hanem az organikus ételekről. Most megmutatjuk a 10 legfontosabb tudnivalót a nyers-vegán táplálkozásról. Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk a friss zöldség- és gyümölcsfélék fogyasztásához!

10 ok, amiért érdemes nyersen táplálkoznod

10. A nyers ételek fogyasztásával valódi, természetes életerőt nyerhetünk. Ez azt jelenti, hogy nem lesz szükségünk kávéra vagy egyéb energiafokozókra. A nyers zöldség- és gyümölcsfélékből rengeteg energiát nyerhetünk, sőt az alvásunk is pihentetővé válik.

9. A nyers ételek rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Sajnos ezek a fontos anyagok a feldolgozási folyamatok során gyakran teljesen odavesznek. Így azonban tisztán és hiánytalanul kerülnek a szervezetbe, maximálisan támogatva az egészségünket.

 

8. A nyers ételek nagyon kevés kalóriát tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy sokat lehet enni belőlük.

7. A nyers ételek lúgosítanak, azaz megakadályozzák a szervezet elsavasodását. Ez azt jelenti, hogy kompenzálják a feldolgozott, tartósítószeres, ízfokozó szerekkel ellátott ételek fogyasztásának a következményeit. Azok ugyanis béllázat okozhatnak, amelyet leginkább nyers, tiszta ételekkel tudunk gyógyítani.

6. Magas rosttartalmuk miatt elengedhetetlenek egy-egy diéta során. Nagyon könnyen, gyorsan és hosszú időn át képesek eltelíteni a gyomrot, így sokáig fennáll a teltségérzet állapota.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: