Ezért jó állatok között sportolni

nov. 17 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Tudtad, hogy Amerikában nagyon népszerű a macskajóga? Rengeteg macskakávézó tart helyben jógaórákat, a sportolni vágyók pedig imádják ezt a közeget. De mégis mi értelme van ennek a rendhagyó jógaórának? Lássuk:

Miért olyan jó állatok között sportolni? Itt a válasz:

Ez a megoldás kifejezetten a városi embereknek van kitalálva, akiknek egyszerűbb betérni egy kávézóba, mint kijutni a természetbe. Az állatok közelsége és a természetben való tartózkodás ugyanis hasonló ingereket, érzéseket váltanak ki az emberekből. Ez az élmény visszavisz minket egy egyszerűbb, ártatlanabb világba, ahol fontosabb szerepe van a kötődésnek, az egymásra utaltságnak, így kialakulhat valamiféle szimbiózis és valahogy minden békésebbé válik. Nagyon megnyugtató érzés ezeket a mélységeket a mai rohanó világban megélni.

 

Nem csoda, hogy az állatokat a gyógyászatban is segítségül hívják. Kimutatták, hogy olyannyira nyugtatóan hat az emberekre a háziállatok jelenléte, hogy az például a vérnyomás alakulásában is pontosan mérhető. Nemcsak a testre, a lélekre is nagyon jó hatással vannak, ahogy ezt depressziós pácienseken megfigyelték.

 

Még nincs vége! LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: