Ezért kínzó a fogyás: az elhízott emberek agya követeli a zsíros ételeket

Már. 09 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Az elhízott emberek agya a zsíros ételek követelésére van huzalozva egy új tanulmány szerint – írja az MTI. Az ausztráliai Monash Egyetem kutatói az agy és a test közti közvetítőrendszert vizsgálták, hogy megtalálják a túlsúly neurológiai okát.

 

Nem kérdés, hogy az agy az étvágy és a túlsúly szabályozásának kulcsa

– mondta Zane Andrews kutató a News Limited című ausztrál lapnak.

“Számos genetikai mutáció létezik, amely növeli a túlsúly kockázatát, ezek nagy része valahol az agyban helyezkedik el. Ez kontrollálás kérdése, de nem szándékos, tudatos döntés, mert az agy nem megfelelően fogadja a testtől kapott információkat” – mondta Andrews, aki főként az éhség érzékeléséért felelős agysejtekre fókuszált, amelyek a motivációt és a jutalmazást is befolyásolják.
Nem tudja az agy, mikor elég

Andrews szerint korábbi eredményekből arra lehet következtetni, hogy a túlsúlyos emberek agya nem küld üzenetet a testnek arról, hogy már elég energiát tárolt el: “Amikor éhesek vagyunk, az agyunk azt mondja, ételre van szükségük, elsősorban energiában gazdag cukros és zsíros ételekre, amelyek legyőzik az energiahiányt és az éhségérzetet. Hasonló történik az elhízott emberek agyában.”

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet:

Címkék: , ,