5 ok, amiért SOHA ne hagyd ki a lábnapot!

jan. 11 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Neked is ismerős az az érzés, mikor remegő lábbal, kapaszkodva  és erőtlenül hagyod el a termet? És mindez iszonyat jó érzés 😀 Ha még nem érezted, éld át Te is a lábnap szépségeit! Megmutatjuk, miért érdemes rendszeresen beiktatnod a heteidbe lábnapokat:

A láb edzését nemcsak a nők, de a férfiak sem hagyhatják ki edzéstervükből. Mivel nemcsak az arányos testalkat kialakításában van hatalmas jelentősége, de a láb alapozza meg az általános fizikumot, fontos tartószerepe van.

Íme, az 5 legfontosabb ok, amiért sose hagyd ki az alsótested kemény megdolgoztatását

5. EGYSZERRE KARDIÓ ÉS ERŐSÍTŐ EDZÉS

A legtöbb lábgyakorlat különböző mozdulatok kombinációjából épül fel, ezért lábnapokon az egyes izomcsoportok mind-mind bekapcsolódnak. A legalapabb gyakorlat, a kitörés például formálja a külső- és a belső combot, a feneket, sőt a törzsizmokat is aktiválja. Ráadásul az alsó végtagokat célzó feladatok felpörgetik a pulzust, így kardióként is funkcionálnak, miközben erősítenek. Emiatt nemcsak rendkívül hatékonyak, de segítségükkel időt is megtakaríthatsz.

 

4. AZ IZMOS LÁB IGENIS VONZÓ

Végül, de egyáltalán nem utoljára, az izmos láb nagyon szexi. És nemcsak a nőknél! Különösen a férfiak gyakran követik el azt a hibát, hogy kizárólag a felsőtestükre koncentrálnak, és elfeledkeznek a lábukról. Pedig a formás és izmos láb ugyanolyan hívogató a másik nem számára, mint a kigyúrt bicepsz.

 

 

 

Még nincs vége! LAPOZZ!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: