Hegedűs Gábor arról is beszélt, hogy az 5 százalékos áfacsökkentéstől várják a fogyasztói árak csökkenését, és reményeik szerint ez megemeli majd a magyar halfogyasztást. Most 6 kiló a jellemző fejenként, de bíznak benne, hogy hamarosan elérjük az uniós átlagot, amely 20 kilót jelent.
30% feldolgozott hal
Pásztor Róbert, a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. termelési igazgatója aláhúzta, hogy ellenőrzött, bio-ökológiai keretek között zajlik a termelés.
A halgazdaság 2002 júliusától ökológiai haltenyésztést folytat: a Tisza vízrendszeréből származik a víz, melyben nevelik a halakat.
Kiemelte: a vállalat szinte az egész országba szállít élő és feldogozott halat is, a termelt 1500 tonna étkezési ponty 30%-a kerül a fogyasztókhoz feldolgozott formában, ennek kis százaléka a fogyasztott hal.
Még nincs vége: Hogyan szabaduljunk meg a szálkáktól? Lapozz!
A cikk a következő oldalon folytatódik: