2. Nem tej alapú tejszínhab
Nem kevesen vannak közülünk, akik szeretik egy finom habos kávéval indítani a napot. Azt viszont tudnunk kell, hogy a növényi tejszíneken kívül vannak olyanok is, amik tejet még csak messziről sem láttak, azonban mindenféle mesterséges adalékanyagot annál inkább és hogy miből készülnek valójában, azt nem lehet tudni.
Helyette: használjunk inkább valamilyen növényi tejszínt vagy ami még célravezetőbb, hagyjuk el ezek fogyasztását, ugyanis a legtöbb tejszín ízvilágát cukorral próbálják feljavítani.
1. „Fit”, „light”, „diab” termékek
E termékek kapcsán ismét érdemes figyelmünket kicsit a csomagolásra fordítani és megfigyelni az összetételét és a tápanyagtáblázatot! Ha összehasonlítjuk sima társaikkal, sok esetben a fit és diab termékekben jóval több szénhidrát található! Nem árt hát vigyázni ezekkel és gondosan megválogatni, hogy mit fogyasztunk közülük!
Szerző:
Nagy-Kumich Nikolett
Fit életmód blogger, hobbi szakács, hobbi crossfitter