3. KIVI
Dél-Kína nemzeti gyümölcsében nagyon sok C-, B- és K-vitamin található, de omega-3 zsírsavat és DNS helyreállító antioxidánsokat is tartalmaz, ám ha meghámozod a gyümölcsöt, ezeknek az értékes tápanyagoknak csak a felét fogod elfogyasztani!
Tipp: Egy friss felmérés szerint azok, akik a kivi héját is elfogyasztják, jobban hasznosítják a C-vitamint, valamint több rostot is bevisznek a szervezetükbe! Fogyasztás előtt alaposan mosd meg!
2. BBQ
Nagyon finom, de egyáltalán nem egészséges a grillezés, azaz a barbecue-zás! Az ételek karamellizálása olyan kémiai reakciókat indít be, amik a bennük lévő cukrokat és fehérjéket összekötik egymással, a végtermék rendszeres fogyasztása pedig öregedő bőrhöz, Alzheimer-kórhoz vagy rosszabb esetben akár rákos megbetegedésekhez is vezethet – ez tudományosan is bizonyított.
Tipp: Nem kell aggódnod, ha évente párszor élvezed a grillen sütött ételek ízét, viszont ha heti szinten fogyasztod őket, inkább rosszat teszel magaddal, mintsem jót!
1. FORRALT TEJ
A felforralt tejnek körülbelül semmilyen jótékony hatása nincs, mert a melegedés közben elveszik belőle minden értékes tápanyag és vitamin – ám ez kikerülhetetlen, ha nyers, házi tejet vásárolsz. Ha mindezek ellenére az UHT alapú bolti tej nincs ínyedre, akkor próbáld ki a bio változatot, aminek az a különlegessége, hogy a forralás után is megtartja az eredeti, vitaminokkal teli formáját!
Mi például növényi alapú tejet iszunk már 1 éve és teljes mértékig helyettesíthető minden formában a tehéntej; zabkásához, tejberizshez, forró kakaóhoz vagy akár csak úgy magában. Ráadásul nem is terheli le a szervezetünket és az arcunkon az apró mitesszerek is elmúltak, mióta ezt isszuk. Mi nagyon imádjuk.