Ezt teszi a dinnye a testeddel

aug. 10 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Mivel még tart a dinnyeszezon – szerencsére! – összegyűjtöttünk néhány hasznos dolgot, amit érdemes tudnod a dinnye jótékony hatásairól. Még augusztus végéig lehet enni, úgyhogy használjátok ki; készítsetek belőle salátát, jégkrémet, smoothie-t vagy csak essetek neki egy villával 😀 Bármilyen módszert is válasszátok, jól jártok. Elmondom, miért 😉

5 szuper dolog, amit a dinnye tesz a testeddel

5. Megvéd a hőgutától

Ebben a melegben ez épp jól is jön! A görögdinnye ugyanis segít megelőzni a magas vérnyomást és csökkenteni a test hőmérsékletét. A mediterrán országokban élők előszeretettel fogyasztják délutánonként, ezzel megelőzve, hogy hőgutát kapjanak. Ráadásul a benne lévő hatóanyagok serkentik a felesleges folyadék izzadtsággal való távozását, ezzel is hűtve a szervezetedet.

4. Vesevédő

Tisztítja a vesét és egészségesen tartja ezt a szervet is. Míg szezonja van, érdemes annyit enned, amennyit csak lehet.

3. Cukorbetegek is fogyaszthatják

Ha valakinek alacsony cukor- és kalóriatartalmú diétát kell tartania a diabétesz miatt, gyakran hiányolja az édes ízeket az étrendjéből. Nos, nekik szuper megoldást jelenthet, hiszen bár van benne cukor, rengeteg rostot és vizet is rejt magában, így ők is fogyaszthatják. Arról nem is beszélve, hogy mennyi hasznos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: