Ezzel a 2 dologgal elkerülheted a jojó-effektust

dec. 13 | 1. oldal - fitnesslife.hu

A súlyfelesleg leadásának, majd visszaszedésének gyakori ismétlődését jojó-effektusnak nevezzük. Ugye senki sem szereti azt tapasztalni, hogy a keservesen leadott kilók vissza-visszakúsznak ránk! Az alábbiakban a jojó-effektus elkerülésére adunk néhány tippet!

Miért alakul ki a jojó-effektus?

Mikor elhatározásre jutunk, hogy végre ideje megszabadulnunk súlyfeleslegünktől, általában szeretnénk ezt minél előbb, minél gyorsabban elérni. Ennek érdekében tehát képes vagyunk akár a legdrasztikusabb módszereket sőt, még talán fogyitabikat is bevetni.

A szervezetünk azonban már egy jó ideje, hozzá volt szokva ehhez a „kényelmes” súlytöbblettel megrakott állapothoz. Így aztán amikor elértük a célunkat, megtörtént a kívánt felesleg leadása és nagy boldogan belehuppanunk a fotelba egy tál chipsz vagy épp fagyi kíséretében, hiszen most már ehetünk.

 

Hol itt a hiba?

Ott, kérem szépen, hogy egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy a súlyunk ismét elkezdett növekedni, szaladnak fel ránk a kilók.

 A fogyókúra/diéta abbahagyásával ugyanis ha visszatérünk az eredeti életmódunkhoz, a kúra előtti étrendünkhöz, akkor a szervezet ismét gyors töltekezéshez, raktározáshoz kezd. Hisz ki tudja, mikor kap újra enni, lehet megint jön majd egy drasztikus „ínséges időszak”, amire neki fel kell készülni.

 

Milyen veszélyekkel járhat a jojó-effektus? LAPOZZ, ezt tudnod kell!

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: