Ezzel az 5 hetes edzéstervvel úgy alakul át a tested, mintha varázslat történt volna

ápr. 26 | 2. oldal - fitnesslife.hu

1. blokk (1., 3. és 5. nap)

Ne felejts el egy kicsit bemelegíteni az edzés előtt!

  • Terpeszugrás

A terpeszugrás egy összetett kardió-edzés, amely átmozgatja a hátad, a vállaid, a karod és a lábad.

A kiinduló helyzet: állj zárt állásban, kezeid legyenek a lábaid mellett.

A gyakorlat:

Ugorj terpeszbe és közben a képen látható módon emeld a fejed fölé a kezed, de ne érintsd őket össze, majd ezután ugorj vissza a kiinduló helyzetbe.

  • Lábemelés

A lábemelés egy egyszerű edzés, amivel a feneket, a csípőt és a hát alsó izmait erősítheted. Ez a gyakorlat nagy mértékben javítja a testtartást és a koordinációs képességeid.

A kiinduló helyzet: feküdj a padlóra, úgy, hogy a plafon fele nézz, a lábaid pedig legyenek kinyújtva. A stabilabb testtartás érdekében tedd a kezed a padlóra tenyérrel lefelé. (lásd: kép)

A gyakorlat:

Emeld fel egyenesen mindkét lábadat a képen látható módon, majd lassan engedd vissza a földre. Ezt a mozdulatot ismételd meg többször.

  • Guggolás

A guggolás segít a fenék, a derék és a lábizmok fejlesztésében. Ezen túlmenően, guggolás közben rengeteg zsírt égetsz el és a hátsó szépen lassan elkezd majd emelkedni.

A kiinduló helyzet: állj vállszélességű terpeszbe. Tedd a kezed csípőre vagy nyújtsd ki magad elé.

A gyakorlat:

Lassan hajlítsd be a térdedet és kezd lefelé ereszkedni, mintha le akarnál ülni egy székre. Figyelj arra, hogy a felsőtested maradjon egyenes. Menj le, amennyire csak tudsz, de ne hagyd, hogy a törzsed túlságosan is előre hajoljon. Ezután térj vissza a kiinduló helyzetbe.

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: