Gyógyszermentes tippek fejfájás ellen

okt. 17 | 1. oldal - fitnesslife.hu

Aki migrénes, pontosan tudja, hogy mennyire kellemetlen és bosszantó tud lenni, amikor elkezd fájni a fejünk, akkor meg főleg, ha nem hajlandó elmúlni. A gyógyszer persze gyors megoldás lehet, de ha el akarod kerülni a kemikáliákat és előbb megpróbálnál más, természetes módszereket is, elárulunk néhány bevált, hatékony praktikát fejfájás ellen.

Gyógyszermentes tippek fejfájás ellen

5. Fejmasszázs

Ha gyengéden masszírozod, dörzsölgeted a fájdalom helyét, sokat segíthetsz magadnak. Ha ezt bizonyos illóolajokkal teszed, azzal növeled is a módszer hatékonyságát. A levendulaolaj nagyon jó, ha a fejfájásodat a stressz okozza. Cseppents belőle az ujjadra egy kicsit és 1-2 percig dörzsölgesd a fejed ott, ahol a fájdalmat érzed.

 

4. Gyömbér

A gyömbér közismert fájdalomcsillapító hatásáról. Számos vizsgálat kimutatta, hogy ízületi betegségek esetén csökkenti a duzzanatot. Ugyanakkor, mivel blokkolja a prosztaglandinoknak nevezett gyulladáskeltő anyagokat a szervezetben, a fejfájás és a migrén ellen is hatásos lehet. Enyhe fejfájás ellen remek praktika, ha gyömbérolajat párologtatsz, amennyiben erősebb a fájdalom, úgy érdemes belsőleg alkalmaznod.

Ha érzékeny vagy az időjárási frontokra, gyakran fáj a fejed, érdemes kipróbálnod a gyömbéres limonádét.

Tipp: Őszi immunerősítés, avagy hogyan kerüld el a betegségeket

 

3. Menedék: egy sötét szoba

Mivel a fejfájás gyakori kiváltója a feszültség, az izmok ellazítása, a feszültség elengedése fontos a kellemetlen tünetek megszüntetéséhez. Akinek fáj a feje, túlérzékeny lehet a fényre és a hangokra, így a csöndben és félhomályban, csukott szemmel való pihenés ezen segíthet. Közben igyekezz ellazítani a nyakad és a vállad.

 

A cikk a következő oldalon folytatódik:

Ez is érdekelhet: